Tallers de creixement personal

      TALLER: VIATGE INTERIOR

Listener

Habitualment, cada persona viu explicant-se constantment la “seva pròpia historia”, i la considera certa. Aquesta manera de contemplar el món converteix cadascú en un “personatge” amb unes qualitats i conflictes determinats. La manera com ens expliquem el nostre passat i les nostres expectatives de futur ens dóna una identitat. Podem passar tota una vida identificats amb aquest personatge: els seus pensaments, les seves emocions, els seus comportaments,… Però també és possible que ens fem conscients que hi ha quelcom més en nosaltres que aquesta “història” o “personatge” que ens justifica davant el món exterior.

Aquest taller està concebut com l’experiència d’un viatge que ens permeti considerar les nostres històries, aprendre d’elles, fer-nos conscients de qui som realment i restar cada vegada més presents.

Podem contemplar la vida i la mort com processos de canvi, com oportunitats d’evolució per estar cada vegada més lliures de les “nostres històries” i més conscients de la nostra naturalesa profunda, mitjançant el silenci mental.

Aquest és un taller adreçat a les persones que senten alguna inquietud espiritual. A vegades aquesta inquietud esdevé com a conseqüència d’algun fet que es presenta a la vida i fa que la persona es plantegi preguntes del tipus:

Per què em passa això?

Per què a mi?

D’ on vinc?   A on vaig?

Quin és el sentit de la vida?

arbres florits (1)

En aquest taller de creixement personal, es donarà cabuda a aquestes inquietuds i es crearà un espai orientat a obrir consciència, a establir diàlegs, a compartir, a experimentar i crear relacions humanes equilibrades.

En essència, buscarem comprendre i experimentar que som éssers espirituals, que agafem un cos físic amb un ego per viure una experiència en aquesta dimensió material. Aquesta vida és una oportunitat per evolucionar.

Es tracta, per tant, d’un procés per anar creant consciència i per aprofundir en el contacte amb la transcendència.

El “Viatge Interior” s’ anirà desplegant periòdicament en una sessió o trobada cada mes. Està plantejat com un procés estructurat i experiencial, de manera que es demana als participants el compromís d’ assistir a totes les sessions. La no assistència repercuteix en els altres membres del grup, ja que caldrà repetir, clarificar,…

El propòsit és aprofundir en els següents objectius:

  1. Descobrir que estem adormits i el repte és viure cada vegada més desperts.
  1. Identificar el que és il·lusori en nosaltres com a falç. Reconèixer la “història” del  nostre personatge ego.

Quan tenim problemes en les nostres relacions,… aquests són producte de la interacció dels egos de les diferents persones implicades. Cadascuna de les persones desenvolupa un paper que activa l’ ego de les altres.

En el taller ens proposem potenciar la figura de l’ observador, per tal d’ adonar-nos de la influència de l’ ego mentre es manifesta i deixar de reaccionar.

  1. Identificar l’ oportunitat  d’ aprenentatge que ens ofereix cada situació conflictiva.

Cada persona està vivint  l’ experiència que necessita per resoldre els bloqueigs del seu ego. Res del que ens passa ens és aliè. Tenim i manifestem el que hem creat en nosaltres i en la relació amb els altres.

  1. Proposar i practicar estratègies per estar present.

Es tracta de fer de l’ara el centre de la nostra vida. Així podrem deixar de perdre el temps en històries banals i acabarem amb la inconsciència.

  1. Presentar recursos per alliberar els bloquejos emocionals i els patrons mentals conflictius, corresponents a experiències del passat i que condicionen patiment en el present.
  1. Silenciar la ment i connectar amb  l’ Ésser Profund que som i habita dins nostre.

Quan  s’ aconsegueix aquietar la ment i l’ atenció està plena i intensament en  l’ ara, es pot connectar amb el Ser. Mai es podrà percebre amb la ment, és una experiència personal i profunda. És trobar la pròpia i veritable naturalesa més enllà del nom i la forma. És un estat de connexió amb quelcom que és essencialment tu, però molt més que tu.

paissatge a alba (1)

El “Viatge Interior” és una proposta per acompanyar persones pel camí de l’autoconeixement que permeti una existència més conscient i més plena.

 

 

COM SI FOS UN CONTE

En el llibre “Las enseñanzas de Don Juan”, Carlos Castaneda recull les seves converses amb  Yaqui Juan Matus (Don Juan).

Una de les idees que descobreix aquest llibre és la dels camins amb cor. A continuació mostro alguns extractes:

Cha`lin (1)

“Tots els camins són vàlids. Però has de tenir sempre present que un camí només és un camí, i si creus que no l’has de seguir, no has de restar en ell amb cap pretext. La teva decisió de mantenir-te en ell o d’abandonar-lo ha d’estar lliure de por i d’ ambició. I per tenir aquesta claredat mental has de dur una vida disciplinada. Només aleshores sabràs que qualsevol camí només és un camí, i no t’equivocaràs al deixar-lo si això és el que et diu el teu cor.

Observa cada camí detallada i deliberadament. Fes-ho tantes vegades como sigui necessari. Aleshores t’has de  formular una pregunta. És una pregunta que només es planteja la gent gran. El meu mestre me la va ensenyar quan jo era molt jove  i la meva sang massa vigorosa per a que la pogués entendre. Ara el comprenc. La pregunta és: “Aquest camí té cor?”.

… Si el té, el camí és bo; si no, és inútil.

Els camins no porten a cap lloc, però uns tenen cor i els altres no. Uns permeten un viatge joiós, i et sents un amb ells. Els altres et confonen i t’arruïnen la vida. Uns et  fan fort, els altres et debiliten.

El problema és que ningú es planteja aquesta pregunta, i quan finalment l’home s’adona que ha seguit un camí sense cor, el propi camí està a punt de devorar-lo. En aquest punt, molt pocs són capaços de parar a deliberar i abandonar-lo.

Per mi, l’únic que val la pena és recórrer camins amb cor. Per ells viatjo i l’únic repte és travessar-los en tota la seva llargada.

Per ells viatjo i viatjo, observant, sense alè.”

Olivas

Contacte:
baixa        676 006 494
baixa (1)       admin@pilargasull.cat

 

facebook

Psicologia